L’entitat demana més rigor en les informacions sobre la pandèmia i recorda que la situació actual a la comarca no té res a veure amb la de l’àrea de Lleida. El sector turístic ha patit anul·lacions pel fet que els possibles visitants vinculen aquella zona amb el Pirineu

La Seu d’Urgell
17/07/2020 17:05

L’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell ha expressat aquest divendres el “malestar de moltes empreses del Pirineu, sobretot del sector turístic o que hi estan estretament vinculades”, pel fet que les darreres notícies relacionades amb els brots de coronavirus han provocat que hi hagués “moltes anul·lacions de reserves, amb la conseqüent repercussió econòmica”.

Per això, l’AEAU ha demanat públicament “que les informacions que es vagin donant siguin molt clares i específiques, perquè és important que la ciutadania estigui ben informada de quina és l’evolució d’aquesta epidèmia, però sempre delimitant les àrees afectades per evitar les confusions que s’estan donant en aquests moments”.

Sobre aquest punt, l’associació indica que la situació actual ha deixat al descobert el fet que, encara avui, “moltes persones tenen la idea equivocada que els rebrots que s’han donat en alguns punts de la plana de Lleida també afecten la zona del Pirineu i la comarca de l’Alt Urgell, quan en aquests moments no és així”. De fet, aquests darrers dies pràcticament no s’ha notificat nous contagis ni a la Seu d’Urgell ni a la resta de la comarca.

L’AEAU ha aprofitat per fer una crida perquè “tothom compleixi totes les recomanacions que s’han donat des d’organisme oficials en matèria de prevenció i detecció”. Però hi afegeixen que cal que això “sigui compatible amb una reactivació de l’activitat econòmica dels diferents sectors”.